Hva er blålys?

Alt det synlige lyset som vi mennesker ser, inneholder hele regnbuens spekter, fra rødt til lilla, og innenfor det spekteret er det blå lysbølger som hjelper oss å være våkne og optimistiske.

Dette lyset kommer også ut av skjermer og digitale enheter.

Hvordan påvirker blått lys søvn?

Når solen går ned, vil mangelen på lys signalisere til kroppen vår at den må produsere melatonin (kroppens søvnhormon) 💤

Før bruken av kunstig lys kom på banen, regulerte solen vår søvnplan / søvnrutine. Men i dag blir vi utsatt for lys hele dagen og hele natten. Med eksponering av blålys etter det blir mørkt, forsinker produksjonen av melatonin i kroppen vår. Disse blå lysbølgene kan derfor være spesielt problematiske, fordi de holder oss våken.

Er det dårlig å stirre på en skjerm i timevis hver dag?

Det korte svaret? Sannsynligvis.

Leger og forskere fokuserer hovedsakelig på to spørsmål som oppstår fra vår stadig voksende skjermtid: digital øye belastning og blålys eksponering.

Ved å stirre på skjermer hele dagen, blir vi utsatt for blå bølger av lys som sies å forårsake problemer med søvn, øyebelastning og produktivitet. Det er motstridende indikasjoner på hvordan eksponering for blått lys påvirker øynene dine, men leger og forskere er enige om at dette påvirker din daglige rytme, som beskrevet ovenfor.

Blålysblokkerende skjermbriller?

Blålysbriller har filter i linsene som blokkerer blått lys, og til en viss grad UV-lys. Om du tar i bruk disse brillene når du ser på en skjerm, spesielt etter mørkets frembrudd, kan de bidra til å redusere eksponeringen for blå lysbølger, som hjelper med å bedre søvnkvalitet og redusere hodepine og migrene.

Oppsummering:

Vi er som regel omgitt av skjermer, og bruker i gjennomsnitt nesten ni timer om dagen foran digitale enheter.

Alle disse digitale enhetene avgir blått lys. Nyere studier har vist at overeksponering for blått lys fra digitale enheter kan være skadelig for helsen.

Ved å bruke et par blålysbriller fra Vivvoe vil du:

✔  Forbedre søvnen din 

✔  Redusere belastningen på øynene

✔  Få mindre hodepine og migrene

Se gjennom alle modeller og kjøp ditt eget par HER.